Reportagerejse til Filippinerne

2016-03-05 17.11.45Jeg har rejst i en lang række lande som journalist. Senest gik turen til Filippinerne sammen med kollegerne Dorthe Lundh og Tune Nyborg. Her producerede vi artikler, radioindslag og video til forskellige kunder. For eksempel dette radioindslag til DR Orientering om den dansk/amerikanske organisation Stairway Foundation, der blandt andet har fokus på misbrug af filippinske børn. Organisationen har – hvad der er er usædvanligt for en NGO – fået adgang til at undervise studerende på landets 17 politiskoler. Dette initiativ handler radioindslaget om.

 

Billedet ovenfor er taget i Batangas, hvor en såkaldt jeepney er parkeret på, hvad der må formode, er langtidsparkering. jeepney’s er en særlig type transportmidler, der kan fragter op til 30 passagerer, der skal til samme destination. Alle jeepney’s udsmykket forskelligt og er deres ejeres kærestes eje. Måske derfor kunne indehaveren af denne jeepney ikke få over sit hjerte at sende den til ophuggeren.

I Filippinerne besøgte vi også den første danske, statslige virksomhed, Energinet.dk, der har etableret en afdeling i Filippinerne – vistnok den første danske, statslige virksomhed, der outsourcer. Historien kan du læse på HK Stat’s website.

Jeg redigerede også denne video med Thomas Bergstrand, der er leder i DSB, men som har besluttet sig for at tage fuld forældreorlov med datteren Vigga, samtidig med, at han stiller sine kompetencer til rådighed for Stairway Foundation.

 

ShowroomDu er her: ForsideArtiklerReportagerejse til Filippinerne
www.jakobkehlet.dk