Radio om togbeskydning

fejltagelsen artikelHvorfor beskød amerikanske jagerfly et dansk passagertog den 7. januar 1945? 14 personer blev dræbt og mange fik sår på krop og/eller sjæl.

I featuren “Fejltagelsen ved Aarup” prøver jeg at finde en mulig forklaring. Emnet har interesseret mig stort set hele livet, for min egen far var nemlig med toget og var få centimeter fra selv at blive ramt. I udsendelsen medvirker også en anden person den lille by, jeg voksede op i, landsbylægen Christian Andreasen. Hans datter Birgit er min gode veninde, men det var først for nylig, jeg fandt ud af, at hendes far også var med toget. Endelig interviewer jeg  Niels Holt – en af hippie-bevægelsens frontløbere. Han var også passager, og hans oplevelser var med til at grundlægge hans foragt for autoriteter.

Det er en rigtig spændende udsendelse, så skynd dig at downloade eller podcaste “Fejltagelsen ved Aarup”.

 

DR og jeg har også skrevet et par web-nyheder om emnet – en om det overordnede perspektiv, og en der går mere på Niels Holts rolle.

 

ShowroomDu er her: ForsideRadio og LydRadio om togbeskydning
www.jakobkehlet.dk