Indhold til app om piskesmæld

cd-billedeDet kan have fatale konsekvenser for en person at blive ramt af et piskesmæld. Oftest opstår et piskesmæld, når en bil kører op bag i en holdende bil. Når hovedet kastes bagover og derefter fremad kan der opstå stærke smerter i nakken og andre dele af kroppen. Men skaderne kan ikke ses på et skanner-billede, og der er mange diskussioner blandt fagpersoner, om årsagen til piskesmæld.

For patientforeningen PTU (Polio, Trafik og Ulykkesskadede) har jeg produceret en dobbelt cd og en smart app, hvor fire personer med piskesmæld – eller whiplash, som nogle kalder lidelsen – fortæller om deres erfaringer med forskellige temaer i deres liv.

Mange møder mistro, fordi lidelsen er usynlig, og et piskesmæld påvirker også arbejdsmuligheder, økonomi, forholdet til venner/familie, forholdet til partneren, sexlivet og synet på fremtiden. Disse emner fortæller de fire personer om, og hvert emne suppleres med overordnede betragtninger fra en læge og en psykolog.

Cd-erne er kopieret i 2.500 eksemplarer og sendes ud til de medlemmer i PTU. App’en er gratis og kan downloades i App-store eller Google Play.

PTU og jeg har søgt fondsmidler til projektet sammen. Sammen med en kollega gennemførte jeg en fokusgruppe med piskesmælds-ramte. Resultaterne fra fokusgruppen sporede mig ind på de emner, som efterfølgende blev grundlag for interviewene med deltagerne.

Lydfilerne vil desuden blive gjort tilgængelige på en app, som PTU er i færd med at opbygge.

kennethMange af klippene med kilderne er handlingsanvisende. Kilderne giver gode råd, som andre med lidelsen vil kunne bruge. Her kan du få en smagsprøve. Lyt til hvordan en af kilderne, Kenneth Thuesen, takler sit sexliv i dag.

 

ShowroomDu er her: ForsideKommunikationIndhold til app om piskesmæld
www.jakobkehlet.dk