Ergoterapeuternes stemmer

Foto: Martin Bubandt

Hjælper det at stille på kontorstolen eller skrivebordet, hvis man får smerter af at sidde hele dagen ved computeren? Nyere forskning tyder på, at traditionel ergonomi ingen forskel gør.

I stedet skal indsatsen for at skabe et smertefrit arbejdsmiljø være flerstrenget og blandt andet indeholde en psykosocial indsats. Ergoterapeut Toke Jakob Jensen arbejder efter nye retningslinjer, hvor medarbejderne på de arbejdspladser, han besøger, bliver inddraget i en halvanden times workshop.

Jeg fulgte med ham ud til en arbejdsplads, Københavns Kommunes Områdekontor Nord,, der har haft et værdifuldt samarbejde med ham, og det er der kommet denne podcast ud af.

Podcasten er en af mange, som jeg i den kommende tid skal producere til fagbladet Ergoterapeuten.

En anden podcast “Den begejstrede forsker” fortæller en særdeles engageret forsker og ergoterapeut, Tina Hansen, om sit arbejde. Hun forsker i dysfagi (problemer med at spise og synke mad og væske) og har været drivkraften i at udvikle et nyt testværktøj, MISA2, der blandt andet kan teste, hvor godt eller dårligt patienter med dysfagi kan indtage føde.

Foto: Martin Bubandt

Målet er at finde ud af, hvordan de kan optræne deres spise- og synkefærdigheder. Dysfagi er en af de helt store udfordringer i det det danske sundhedsvæsen. Det er særlige ældre patienter og patienter med særlige kroniske lidelser, der risikerer af blive ramt af dysfagi. Uden den rette behandling risikerer patienterne at få yderligere komplikationer eller i værste fald blive kvalt.

Podcasten viser også, hvordan Tina Hansens forskning blive anvendt på Hammel Neurocenter, hvor jeg overværer ergoterapeut Linda-Maria Delgardo Grove gennemføre en MISA-test på patienten Kristian Kristensen.

Lyt til podcasten her:

 

 

ShowroomDu er her: ForsidePodcastErgoterapeuternes stemmer
www.jakobkehlet.dk