Statsbiblioteket i Aarhus

taarnetJeg har gennem årene løst forskellige kommunikationsopgaver for Statsbiblioteket i Aarhus, men for nylig er jeg gået i gang med den hidtil største: Statsbiblioteket skal over en 3-årig periode digitalisere 32 millioner avissider, og hele processen skal dokumenteres og formidles, dels gennem Statsbibliotekets egne medier (website, blog, facebook, twitter osv.), dels ved forhåbentlig at skabe interesse i medierne. Med digitaliseringen får danskerne en unik mulighed for at kunne søge i det materiale, som gamle aviser gemmer på.

Hidtil har man skullet kigge den ene mikrofilm efter den anden igennem for at finde den oplysning, man ledte efter. Nu affotograferes mikrofilmene og digitaliseres, så informationerne bliver søgbare. Et stort fremskridt for såvel forskere som menige danskere, der skal søge oplysninger i den kulturskat, som aviserne indeholder. Fotograf Thomas Søndergaard og jeg skal sammen med Statsbibliotekets kommunikationsstab producerer forskellige former for dokumentation af projektet, som blandt andet formidles via video og aviser over de kommende tre år.

Foreløbig har vi blandt andet produceret denne lille video om det pilotprojekt, der går forud for fuld-skala digitaliseringen.

 

ShowroomDu er her: ForsideKommunikationStatsbiblioteket i Aarhus
www.jakobkehlet.dk