Hvad stiller jeg op, når vennerne har svært ved at forstå, at jeg er for træt til at tage med dem i byen på grund af den kemo-behandling, jeg får? Hvordan skal man forholde sig til en mulig ny kæreste, når man er syg?
Mange spørgsmål knytter sig til at være ung med kræft. TrygFonden har støttet et projektet “Så er det sagt”, hvor kollega Søren Prehn og jeg optog og redigerede ti dilemmaer, som unge med kræft kæmper med. Vi har ladet os inspirere af den populære udsendelse Mads & Monopolet, men i vores udgave er det to paneler bestående af nuværende og tidligere unge kræftpatienter, der giver gode råd.
Vi har udformet dilemmaerne i samarbejde med Kræftafdelingen på Aarhus Universitetshospital og foreningen Ung Kræft. Dilemmaerne kan frit aflyttes ved at søge på projekttitlen “Så er det sagt” i enhver podcast-app eller man kan aflytte dem på Aarhus Universitetshospitals hjemmeside.
Du kan også lytte til et enkelt afsnit her. De handler om, hvordan man takler forholdet til familien.
Min rolle i projektet var at fundraise og tilrettelægge forløbet samt optage og redigere nogle af indslagene.
Projektet blev præsenteret ved en reception på Kræftafdelingen på Aarhus Universitetshospital, der også indviede nye møbler og dekoration af de to særlige ungestuer på afdelingen. Det er afdelingssygeplejerske Rikke Degn der holder tal. Ved siden af i den grønne kjole er det Maja Møller, der deltog i Aarhus-panelet. Hun holdt også en fin tale ved receptionen, hvor hun blandt andet fortalte hvor meget det har betydet for hende at lytte til og snakke med andre unge om sit kræftforløb. Hun er i dag sygdomsfri.